Yaşam

Letterboxd’da Seyirci Reklamları Kazanan En İyi 15 Fransız Filmi

Letterboxd platformuna göre en uygun 15 Fransız sineması sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Bu sinemalar Fransız sinemasının en seçkin örneklerini yansıtmaktadır. Gelin, Letterboxd listesine birlikte göz atalım!

15. Rochefort’un Genç Kızları (1967)

İmdb: 7.7

Özet: Hollywood’un Altın Çağı’ndan bir müzikal uyarlama. film ikiz kız kardeşlerin hikayesini anlatıyor. Annesiyle yaşayan kardeşlerden biri piyano öğretmeni, diğeri ise dans öğretmenidir. Renkli sahneleriyle bütünleşen komedi, kasabaya gelen iki yabancı, askerliğini yapmak üzere olan genç sanatçı Maxence ve sevgilisiyle buluşmak isteyen Parisli iş adamı Simon, kardeşlerin hayatını tamamen değiştirecek:

Yönetmen: Jacques Demy

Oyuncular: Catherine Deneuve, Françoise Dorléac, Anne Germain

14. Komün, Paris 1871 (2000)

İmdb: 8

Özet: 1871 Fransa-Prusya Savaşı’nın son günlerinde, işçi sınıfı içinde büyüyen huzursuzluk, Paris’te bir ayaklanmaya yol açtı. İsyancıların sloganı “Demokratik ve sosyal cumhuriyet!” Paris’i ve cumhuriyeti korumak için silahlı milisler kurdular. İktidara gelen devrimci “La Commune”, monarşist Ulusal Hükümet’in kanlı müdahalesine kadar iki ay boyunca şehri yöneterek bir toplumsal reform programı uygulamaya çalıştı. Sinema bu tarihi olayı yeniden canlandırıyor.

Yönetmen: Peter Watkins

Oyuncular: Eliane Annie Adalto, Pierre Barbieux, Anne Carlier

13. Samuray (1967)

İmdb: 8

Sinopsis: Profesyonelliğinden ve soğukkanlılığından asla ödün vermeyen, tüm işlerini arkasında tek bir ipucu bırakmadan bitiren bir katil olan Jef Costello yeni bir iş bulur. Bu yeni görevde, bir gece kulübünün sahibi olan Martey’i öldürmesi için tutulur. Suikastçı her zamanki gibi tüm planlarını titizlikle planlar ama bu kez olay mahallinde bazı görgü tanıkları tarafından görülür. Bunlardan biri de gece kulübünde çalışan güzeller güzeli piyanist Valérie. Polis memuru Müfettiş, Costello’nun katil olduğuna inansa da, kanıtlar yeterli olacak mı?

Yönetmen: Jean-Pierre Melville

Oyuncular: Alain Delon, François Périer, Nathalie Delon

12. Rififi (1955)

İmdb: 8.1

Özet: Sakin ve cesur bir adam olan Tony Stephanois (Jean Servais), mücevher hırsızlığından beş yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılır. Ama işsiz ve meteliksiz. Değersiz bir kumar borcunu bile ödeyememesine rağmen, küçük oğlunun vaftiz babası olan yakın arkadaşı Jo (Carl Möhner) ve eski kuyumculardan Mario’nun (Robert Manuel) yeni bir mücevher soygunu teklifini geri çevirir. hırsızlar Bire bir Tony, eski kız arkadaşı Mado’nun (Marie Sabouret) L’Âge d’Or (Altın Çağ) gece kulübünün sahibi Pierre Grutter (Marcel Lupovici) ile çıktığını öğrenince üzülür. Grutter çetesinin lideri. Grutter’ın Mado ile lüks içinde yaşadığını görmek Tony’yi çılgına çevirdi. Daha önce Mado’ya şiddet uygulayan Tony fikrini değiştirir ve eski arkadaşlarının soygun teklifini kabul eder. Ancak soygunun daha kapsamlı olması ve sadece vitrinlerin değil, kasada saklanan tüm mücevherlerin çalınması şartını ileri sürer…

Yönetmen: Jules Dassin

Oyuncular: Jean Servais, Carl Möhner, Robert Manuel

11. 400 Darbe (1959)

İmdb: 8.1

Özet: 400 Darbe filminde 1950’li yılların başında Paris’te yaşayan 12 yaşındaki Antoine, ailesiyle yaşadığı sorunlar ve okulda öğretmeni tarafından sık sık aşağılanması nedeniyle ne okulda ne de evde huzur bulamamaktadır. okul. Bir gün arkadaşıyla birlikte ödevlerini yapmadığı için okulu astıkları sırada annesini sokakta başka bir adamla gören Antoine, şokunu üzerinden atmadan okula döner ve ödevini yapmamak için annesinin öldüğünü söyler. ödevini yapıyor Anne baba okula sağlıklı bir şekilde gelir gelmez gerçek ortaya çıkar ve Antoine bir süre okuldan uzaklaştırılır. Artık ailesinden korktuğu için eve gitmeye çekinen Antoine, yakın arkadaşıyla birlikte deniz kenarına kaçmaya karar verir. Amacı babasının daktilosunu çalıp satarak para kazanmaktır. Ancak işler yine beklendiği gibi gitmez…

Yönetmen: François Truffaut

Oyuncular: Jean-Pierre Léaud, Claire Maurier, Albert Rémy

10. Gölgeler Ordusu (1969)

İmdb: 8.1

Özet: Bir inşaat mühendisi olan Philippe Gerbier, Fransız Direnişi’nin en değerli liderlerinden biridir. Tüm gizli işleri, ondan hoşlanmayan bir kötü adam tarafından gün ışığına çıkarılır. Sonuç olarak Gerbier kendini bir esir kampında bulur. Bir süre sonra kamptan kaçmaya ve kendisini yaşatan haini bulmaya karar verir.

Yönetmen: Jean-Pierre Melville

Oyuncular: Lino Ventura, Simone Signoret, Paul Crauchet

9. Üç Renk: Kırmızı (1994)

İmdb: 8.1

Sinopsis: Valentine, emekli ve nispeten daha yaşlı bir yargıçla yaşadığı ilişkinin ardından hayatının en büyük fırtınasını yaratır. Bir gün, yaşlı adamın komşularının aramalarını dinleyemediği için oldukça garip bir zihinsel sorun yaşadığını fark eder. Artık bu ilişkinin sıradan bir raya oturması mümkün değildir.

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

Oyuncular: Irene Jacob, Jean-Louis Trintignant, Frédérique Feder

8. Yanan Bir Kızın Portresi (2019)

İmdb: 8.1

Özet: Ateşli Bir Kızın Portresi, 18. yüzyılın sonlarında İngiltere’de genç bir bayanın portresini yapması için görevlendirilen bir ressamın hikayesini anlatıyor. Marianne ıssız bir adada yaşayan genç bir ressamdır. Bir gün genç bayan, manastırdan yeni ayrılan Heloise’nin düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak Heloise portresinin yapıldığını bilmemeliydi. Marianne kendisine verilen görevi harfi harfine yerine getirmek zorundadır, bu yüzden gündüzleri Heloise’i izlemeye, geceleri ise portresini yapmaya karar verir. Bu da isteksizce evlenmek üzere olan Heloise’in yaklaşan düğünden önceki son boş anlarını Marianne ile geçirmesine neden olur. İki hanım birlikte vakit geçirirken aralarında beklenmedik bir yakınlaşma başlar.

Yönetmen: Celine Sciamma

Oyuncular: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami

7. Protesto (1995)

İmdb: 8.1

Özet: Protest, şiddetli bir isyana katılan 3 gencin hikayesini anlatıyor. Paris’in gettolarında hararetli saatler yaşanıyor. Grup halinde dolaşan mahalleli gençler ile çevreyi saran polis arasında nefret dolu bakışlardan oluşan gerilim yaşanıyor. Mahalleli gençlerden Abdel, polis soruşturması sırasında şiddet gördüğü için kaldırıldığı hastanede ölüm döşeğinde yatıyor. Delikanlının arkadaşları dolaşıyor. Bunların arasında Vinz, Abdel ölürse diye bir polisi vuracağına yemin eder…

Yönetmen: Mathieu Kassovitz

Oyuncular: Vincent Cassel, Hubert Koundé, Said Taghmaoui

6. Bir Adam Kaçtı (1956)

İmdb: 8.2

Özet: 1943 Fransa’sında Teğmen Fontaine (François Leterrier) Gestapo tarafından yakalanır ve Montluc kalesine hapsedilir. Kaçışını detaylı bir şekilde planlayan teğmen, ölüm cezasına çarptırılana kadar planlarını erteler. Almanlarla çalıştığı bilinen Jost (Charles Le Clainche), teğmenle aynı hücreye konur. Fontaine ya onu öldürecek ya da kaçması için ona güvenecek. Savaş sırasında Lyon’daki Montluc kalesindeki iyi korunan hücresinden kaçan Fransız Direnişi savaşçısı André Devigny’nin gerçek hikayesi.

Yönetmen: Robert Bresson

Oyuncular: François Leterrier, Charles Le Clainche, Maurice Beerblock

5. Korkunun Ücretleri (1953)

İmdb: 8.2

Özet: Dreadnoughts, Venezuela, Las Pietras’ta geçiyor. Dünyanın sonunda ıssız bir kasabada yaşayan, bir gün mevcut durumun değişeceğini umarak sefil insanlar… Birçoğunun bu karanlık yerden kurtulmak için biraz paraya ihtiyacı var. Bir gün bekledikleri fırsata kavuşurlar: 500 kilometre ötede bir petrol kaynağı alevler içindedir. Ancak belli bir miktar nitrogliserin tutuşturulursa büyük ateş söner. Nitrogliserin derme çatma kamyonlarla yangına taşınacak. Birçok kişi bu tehlikeli görev için başvurur; ancak, görev için başvuranlardan yalnızca dördü seçilir.

Yönetmen: Henri-Georges Clouzot

Oyuncular: Yves Montand, Charles Vanel, Peter van Eyck

4. Z (1969)

İmdb: 8.2

Özet: Yves Montard, birçok düşmanı olan liberal bir politikacıdır. Bir gün devletin sağ kanadının düzenlediği bir suikast sonucu öldürülür. Devletin yeni görevi, bu korkunç cinayeti saklamak ve zamanı geldiğinde tamamen örtbas etmektir. Formalite gereği açılan davaya atanan savcı dosyayı inceledikçe bunun sıradan bir dava olmadığını anlar. Kısa bir süre sonra kendini bu davanın peşine düşer ve devletin derinliklerinde amansız bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen: Costa-Gavras

Oyuncular: Yves Montand, Jean-Louis Trintignant, Irene Papas

3. Jeanne d’Arc’ın Tutkusu (1928)

İmdb: 8.2

Öz: Yüz Yıl Savaşları’nda ağır kayıplar veren İngiltere ve Fransa’da her kesimden insan kıyasıya mücadele ediyor. Jeanne d’Arc bunlardan sadece biri. Katolik kilisesinin bir azizi olan Jeanne d’Arc, ülkesi Fransa için elinden gelenin en iyisini yapmaya yemin etti. d’Arc, Tanrı ile konuştuğu için büyük tepki aldığı İngiltere’nin esareti altına girdiğinde artık 19 yaşındadır. Yoğunlaşan tepkiler, azizin kafir ilan edilmesi, zindanlara sürülmesi ve sonunda yakılarak öldürülmesiyle sonuçlanır.

Yönetmen: Carl Theodor Dreyer

Oyuncular: Eugene Silvain, Andre Berley, Maurice Schutz

2. Cennetin Çocukları (1945)

İmdb: 8.3

Özet: 1827’de güzel Garance, pandomim sanatçısı Debureau, oyuncu Frédérick ve anarşist Lacenaire bir merkeze gelirler. Gerçek adı Claire olan Garance, gruptaki tek bayandır. Özellikle pandomim Debureau, Garance’a aşık olur. Garance da onunla ilgileniyor gibi görünüyor; ancak Debureau, kalbini ona asla açamadı. Ve sessizce kendine güvenen Frédérick’i izliyor. Aktris Nathalie, Debureau’ya aşıktır ve Garance’ı küçük düşürmek için elinden gelen her şeyi yapmak ister. Bu arada, Lacenaire bir hata yapıp Garance’a iftira atıyor ve işler karışıyor.

Yönetmen: Marcel Carne

Oyuncular: Arletty, Jean-Louis Barrault, Pierre Brasseur

1. Çukur (1960)

İmdb: 8.5

Özet: Karısını öldürmeye teşebbüsten yargılanmayı bekleyen bir mahkum olan Claude Gaspard başka bir hücreye nakledildiğinde, bu hücrede tanıştığı mahkumların hapishaneden kaçma planları olduğunu öğrenir. Bu sırada Gaspard’a en fazla 5 yıl sonra hapisten çıkacağı anlatılır. Ancak kaçış planı hala işliyor ve diğer mahkumlar er ya da geç öğrenecekler…

Yönetmen: Jacques Becker

Oyuncular: Michel Constantin, Jean Keraudy, Philippe Leroy

camardihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler